SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA
REGIONALNI ODBOR SDS – CHICAGO 3245 W. 26TH ST. – FIRST FLOOR
CHICAGO, IL 60623
PHONE (773) 927-7846

7. decembar 1999. god

Dragi Srpski Rodoljubi: Predstavnici Cikaskog SDS-a uspesno su podelili pomoc deci poginulih boraca, ratnih invalida i drugih zrtava rata u R. Srpskoj i Srbiji za 4. tromesecje 1999. god. u iznosu of $62,585. Kao sto se vidi, nas humanitarni program se znatno smanjio. Za prethodna 4 tromesecja, iznos pomoci koju smo slali je prelazio $100,000 za svako tromesecje. Za poslednje tromesecje ove godine, pomoc su primile samo oko 600 porodica. Dakle, vise od 7,500 dece poginulih boraca i teskih ratnih invalida, za koje imamo podatke, ne primaju pomoc. Ovaj broj svakodnevno raste, jer nam stizu novi podatci za najnovije zrtve minulog rata na Kosovu.
Zato, molimo sve Vas koji procitate ovaj dopis da za momenat posvetite svoje misli unesrecenoj srpskoj deci koja su izgubila jednog ili oba roditelja, svoj dom i sve sto im je drago i poznato. Pomislite na hiljade ranjenih boraca koji nisu u mogucnosti da se brinu o svojim porodicama. Molimo Vas da u svojim srcima nadjete mesta za osiromasenu decu i ako jos niste postali donator da nam se pridruzite i da za $1.00 dnevno ($90.00 svaka tri meseca), napravite razliku u zivotu bar jednog siroceta. Ako niste u mogucnosti da postanete dugorocni donator obradujte neko siroce bar sa jednokratnom pomoci od $50.00 ili $100.00. Sada radimo na uknjizavanju pomoci za 1. tromesecje 2000. godine. Budimo Hriscani u 2000-toj godin posle Hristovog rodjenja. Budimo ljudi! Budimo braca! Pomozimo bliznje u nevolji!
Neophodno je da nasom ljubavi i brigom pomognemo srpskim sirocadima da odrastu u hriscanskom duhu i u osobe ponosne na svoj rod. Zato Vas molimo da:
1. Po prijemu ovog pisma odmah posaljete Vas prilog za jedno ili vise sirocadi. (Uplate koje stignu u zadnji cas moraju cekati sledecu tromesecnu isporuku.)
2. Pronadjite donatora bar za jos jedno srpsko siroce.
3. Pomognite nas program malim prilozima od $10 – $20 za operativne troskove.
Molimo Vas da cek napisete na SDS (Save Displaced Serbs) i posaljite na gornju adresu.
Vase priloge mozete odbiti od poreza. (SDS tax number is 95-4624917)
Mnogima je poznato da je SDS otvorio svoju kancelariju u Banja Luci u kojoj radi g. Borislav Zdrinja. Njegov rad u pomenutoj kancelariji je olaksao obaveze vec premorene i umanjene grupice cikaskih dobrovoljaca za proteklu godinu i tim omogucio produzetak ovog programa, koji bi se, najverovatnije, inace vec ugasio. Na zalost, problemi ovog posla nisu otklonjeni. Stalno se suocavamo sa potrebama za finansiranje banjalucke kancelarije. Sada kada se program smanjio, smanjili su se i prilozi za odrzavanje kancelarije. Da bi opet oziveli ovaj neophodno potreban program, pored vec gore navedenog, potrebno je takodje sledece:
1. Nekoliko desetina sponzora koji bi redovno pomagali g. Borislava Zdrinju i banjalucku kancelariju sa prilozima od $10.00 mesecno. Molimo Vas da cek napisete na SDS (Save Displaced Serbs) i naglasiti na ceku za B. Zdrinju ili za Kanc. u Banja Luci.
2. Nekoliko dobrovoljaca koji bi dolazili u nasu kancelariju u Cikagu samo jednom nedeljno da pomognu sa pakovanjem poste, pozivanjem darodavaca, uvodjenjem podataka u kompjuter, pisanjem odgovora na razna pisma, citanjem poste od molioca za pomoc, itd.
Molimo zainteresovane da se jave Veljku Miljusu na 773-523-9411.
S verom u Boga, Svetosavlje i svetliju buducnost srpskog naroda, najsrdacnije Vas pozdravljaju srpski rodoljubi okupljeni u cikaski SDS.
Veljko Miljus
Glavni Koordinator za Pomoc Srpskim Zrtvama Rata

Brcko, Republika Srpska, October 1999
Peric

Visegrad, Republika Srpska, October 1999
Peric

Doboj, Republika Srpska, October 1999
Peric

Banja Luka, Republika Srpska, October 1999
Peric

Doboj, Republika Srpska, October 1999
Peric

Sombor, Serbia, October 1999
Peric